Sunt for meg?

Svimmel av gode tips om mat? I flaumen av råd om kva som er sunt ber klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite deg om å stola på dei solide forskingsbaserte råda. Her skriv ho om å endra vanar og korleis regelmessige måltid kan vera ein god start for dei fleste av oss. Ikkje la deg lura av usunne snarvegar og trendar. Bygg på dei trygge råda, og lag eit sunnare spor for deg sjølv!

Biblioteket er stengt onsdag 20.02.19

På grunn av kurs er blioteket stengt onsdag 20.02.

Bokåret 2019

Biblioteka i Noreg slår på stortromma for å feire lesegleda.

Dei kom tilbake – veteranferjer og fjordabåtar i Hordaland

Velkommen til foredrag med Harald Sætre om dei gamle fjordabåtane og bilferjene som er tekne vare på her i fylket. I tillegg kjem han inn på andre fartøy som har spelt ei viktig rolle i samferdsla i Hordaland. Foredraget varer i 45 minutter. Gratis inngang og enkel servering.
Tysdag 29.02. kl. 18-19.

Yrsa Sigurðardóttir og Karvel Strømme

Velkommen til islandsk kveld i biblioteket. Fitjarbu Karvel Strømme startar med føredraget "Island, landet mitt" etterpå vil den islandske krimdronninga Yrsa Sigurdardóttir snakka om eige forfattarskap.
Onsdag 06.02. kl. 19-20. Alle er velkomne!

Bra for deg og bra for miljøet

Har du tenkt på at ei miljøvenleg jul også kan gi mindre julestress for deg?

Bra for deg og bra for miljøet

Lesestunder våren 2019

Velkommen til lesestunder på Bømlo folkebibliotek

Les meir »

Finn du oldemor i Digitalarkivet?

Du treng ikkje vere forskar for å finne informasjon om gamal slekt. Du treng heller ikkje vere historikar for å finne ut kor dei levde. Sjekk kva som skjuler seg om forfedra dine i Digitalarkivet!

Les meir »
Tre kvinner i bunad, sittande i graset. Foto.

Lag ditt eige slektstre

Viss du er i gang med slektsforsking, kan det vere kjekt å teikne opp ditt eige familietre. Tenk for ei flott dåpsgåve det kan vere til det nye barnebarnet.

Eit lauvtre med synlege røter. Ilustrasjon av eit familietre. Foto