Låner du e-bøker på biblioteket?

Frå 1. juli 2019 kan du berre bruke BookBites-appen til å låne e-bøker og digitale lydbøker frå biblioteket vårt. Du kan du ikkje lenger nytte eBokBib til å låne frå oss.

Les meir »

Er du vår nye litteraturformidlar?

Litteraturformidlar 45% fast - Bømlo folkebibliotek
Er du vår nye litteraturformidlar som vil skape liv og leselyst i barneavdelinga? Me har ledig ein fast deltidsstilling på 45%. Det inngår kveldsvakter og laurdagsvakter i stillinga.

Les meir »

Korleis får du barnet til å sove?

Gode råd om barn og søvn er av og til dyre. Her får du nokre heilt gratis.

Les meir »
Eit spedbarn i djup søvn. Foto

Kva er miljøstatus hos meg?

Ferske tal frå "Hold Norge rent" viser at over 40 000 frivillige deltok i strandryddeveka i vår. 46 tonn avfall vart samla inn av 1350 ulike aksjonar. Sjekk også den gratis appen frå miljøstatus.no for å finne anna informasjon om miljøet der du er akkurat no.

Les meir »
Kva er miljøstatus hos meg?

Med vandrestav, skisseblokk og pistol

«Paa flugt, paa fart over fjeldet»

Kva dreiv Catharine Hermine Kølle? Lenge før det var vanleg for ei kvinne å reise på eige hand, vandra ho år etter år i inn- og utland. Ho skildra opplevingane med akvarellar og tekstar i rikt omfang. Var det vetetrong? Sterk «inbildningskraft»? Var ho på vandring vekk frå eit einsformig liv eller sine eigne tankar?

Les meir »
Landskapsmaleri frå Ulvik. Foto.

Biblioteket stengt kvar fredag fram til flytting

På grunn av arbeid med nytt bibliotek i kulturhuset vil Bømlo folkebibliotek halde stengt fredagar fram til innflytting.
Vi gledar oss til ynskje alle velkomne til eit nytt og spennande kulturhusbibliotek.
Gi oss ein lyd om du vil hente bøker så set vi dei utanfor, og innleveringar kan leggast i kassen.

Sunt for meg?

Svimmel av gode tips om mat? I flaumen av råd om kva som er sunt ber klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite deg om å stola på dei solide forskingsbaserte råda. Bruk trygge råd, og lag eit sunnare spor for deg sjølv!

Bokåret 2019

Biblioteka i Noreg slår på stortromma for å feire lesegleda.

Dei kom tilbake – veteranferjer og fjordabåtar i Hordaland

Velkommen til foredrag med Harald Sætre om dei gamle fjordabåtane og bilferjene som er tekne vare på her i fylket. I tillegg kjem han inn på andre fartøy som har spelt ei viktig rolle i samferdsla i Hordaland. Foredraget varer i 45 minutter. Gratis inngang og enkel servering.
Tysdag 29.02. kl. 18-19.