Alexander Kielland-ulykka

27. mars 1980 kantra boligplattforma Alexander L. Kielland. 123 oljearbeidarar mista livet. Då byrja kampen om sanninga, og om kva for konsekvensar ulykka skulle få for norsk oljeutvinning.

Granskingsdokumenta frå ulykka vart nyleg publisert i digitalarkivet.

Alexander Kielland-ulykka

Skrekk og gru! Lesetips i haustmørkret

På jakt etter inspirasjon til feiring av Halloween? Skremmande bra lesetips? Her kjem nokre tips frå den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket.

Skrekk og gru! Lesetips i haustmørkret

Nye opningstider Hillestveit filial

I haust blir Hillestveit filial betjent onsdagar 13-15.
Få tilgang til Meirope bibliotek og ta turen akkurat når det passar deg utanom betjent tid.
Ta kontakt med oss for hjelp til dette.

Eventyrlysten i ferien?

Anten du har reiseplanar eller ikkje kan du reise vekk i forteljingar om eventyrlege og fantastiske ferder ut i verda. Her får du lesetips som forfattar Geir Follevåg har funne i den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket – som atpåtil ikkje veg noko i kofferten.

Eventyrlysten i ferien?

Byssan tull? Om barn og søvn.

Har du tenkt på at søvn gjer at ein blir lada som mobilen? Om ein ikkje ladar nok, kan ein rett og slett gå tom for batteri. Visste du at søvn skyl hjernen og kroppen vår for avfallstoff, eller at å sove på dagen for å ta att tapt søvn natta før, er det same som å stele søvn frå natta etter?

Her får du gode råd om barn og søvn frå psykologspesialist, PhD og somnolog Ane Wilhelmsen-Langeland.

Les meir »
Byssan tull? Om barn og søvn.

Opningstider i sommar

Biblioteket tek ferie i perioden 08.07-28.07.
Ein kan levere inn bøker i kassen.
God sommar til alle, spesielt dei som er med på sommarles.
Premiar kan de hente når me opnar att!

Les meir »

Låner du e-bøker på biblioteket?

Frå 1. juli 2019 kan du berre bruke BookBites-appen til å låne e-bøker og digitale lydbøker frå biblioteket vårt. Du kan du ikkje lenger nytte eBokBib til å låne frå oss.

Les meir »

Er du vår nye litteraturformidlar?

Litteraturformidlar 45% fast - Bømlo folkebibliotek
Er du vår nye litteraturformidlar som vil skape liv og leselyst i barneavdelinga? Me har ledig ein fast deltidsstilling på 45%. Det inngår kveldsvakter og laurdagsvakter i stillinga.

Les meir »

Korleis får du barnet til å sove?

Gode råd om barn og søvn er av og til dyre. Her får du nokre heilt gratis.

Les meir »
Eit spedbarn i djup søvn. Foto

Kva er miljøstatus hos meg?

Ferske tal frå "Hold Norge rent" viser at over 40 000 frivillige deltok i strandryddeveka i vår. 46 tonn avfall vart samla inn av 1350 ulike aksjonar. Sjekk også den gratis appen frå miljøstatus.no for å finne anna informasjon om miljøet der du er akkurat no.

Les meir »
Kva er miljøstatus hos meg?