Opning av bygdabibliotek i Moster amfi – Laurdag 25.02.20

Velkommen til offisiell opning av biblioteksfilial i Moster Amfi!
Bømlo folkebibliotek startar eit nytt filial-konsept med ein filial i Moster Amfi. Bøker ut til folket er motto!

Opningstider i jula

Biblioteket har stengt julaftan, nyttårsaftan og heilagdagane i jula, elles ope som vanleg.
Husk at ein kan også låne e-bøker.
God jul frå oss i biblioteket!

Digitale kjelder i lokalhistorisk arbeid

Interessert i å granske slekt eller lokalhistorie? Sverre Halleraker har forska i og skrive om lokalhistorie over fleire år. Her får du tipsa til kjelder han brukar og korleis han går fram, for å jakte på innsikt i levekåra og enkeltskjebnane bak tala og skriftene.

Digitale kjelder i lokalhistorisk arbeid

Alexander Kielland-ulykka

27. mars 1980 kantra boligplattforma Alexander L. Kielland. 123 oljearbeidarar mista livet. Då byrja kampen om sanninga, og om kva for konsekvensar ulykka skulle få for norsk oljeutvinning.

Granskingsdokumenta frå ulykka vart nyleg publisert i digitalarkivet.

Alexander Kielland-ulykka

Skrekk og gru! Lesetips i haustmørkret

På jakt etter inspirasjon til feiring av Halloween? Skremmande bra lesetips? Her kjem nokre tips frå den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket.

Skrekk og gru! Lesetips i haustmørkret

Nye opningstider Hillestveit filial

I haust blir Hillestveit filial betjent onsdagar 13-15.
Få tilgang til Meirope bibliotek og ta turen akkurat når det passar deg utanom betjent tid.
Ta kontakt med oss for hjelp til dette.

Eventyrlysten i ferien?

Anten du har reiseplanar eller ikkje kan du reise vekk i forteljingar om eventyrlege og fantastiske ferder ut i verda. Her får du lesetips som forfattar Geir Follevåg har funne i den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket – som atpåtil ikkje veg noko i kofferten.

Eventyrlysten i ferien?

Byssan tull? Om barn og søvn.

Har du tenkt på at søvn gjer at ein blir lada som mobilen? Om ein ikkje ladar nok, kan ein rett og slett gå tom for batteri. Visste du at søvn skyl hjernen og kroppen vår for avfallstoff, eller at å sove på dagen for å ta att tapt søvn natta før, er det same som å stele søvn frå natta etter?

Her får du gode råd om barn og søvn frå psykologspesialist, PhD og somnolog Ane Wilhelmsen-Langeland.

Les meir »
Byssan tull? Om barn og søvn.

Opningstider i sommar

Biblioteket tek ferie i perioden 08.07-28.07.
Ein kan levere inn bøker i kassen.
God sommar til alle, spesielt dei som er med på sommarles.
Premiar kan de hente når me opnar att!

Les meir »

Låner du e-bøker på biblioteket?

Frå 1. juli 2019 kan du berre bruke BookBites-appen til å låne e-bøker og digitale lydbøker frå biblioteket vårt. Du kan du ikkje lenger nytte eBokBib til å låne frå oss.